Wie is Karen Visser?

New Broom Over New Broom Wie is Karen Visser?
Karen Visser New Broom

Karen Visser New Broom

Karen Visser, teamtrainer slimmer werken en senior professional organizer.

Lifehacker pur sang

New Broom betekent letterlijk ‘nieuwe bezem’. Het Engelse spreekwoord ‘a new broom sweeps clean’ geeft goed weer waar ik voor sta. Ik kijk met een nieuwe, frisse blik naar organisaties en help mensen schoon schip te maken. Ik neem oude werkgewoontes en vaste routines onder de loep en adviseer over verbeteringen.

Ik ben een lifehacker pur sang met een passie voor slimmer werken in het algemeen. Als teamtrainer slimmer werken en senior professional organizer ondersteun ik professionals die met meer plezier productief willen zijn. Bijvoorbeeld secretaresses, adviseurs, ondernemers, managers of ingenieurs. Eigenlijk iedereen in een kennisfunctie die worstelt met de balans tussen werkdruk en werkplezier.

Alle ballen in de lucht
Mensen vragen mij wel eens hoe ik zelf alle ballen in mijn leven in de lucht houd. Ik blog voor diverse websites, schrijf columns en artikelen over slimmer werken en heb inmiddels vier boeken geschreven op mijn vakgebied. In maart 2017 rondde ik met succes de post-hbo-opleiding Senior Professional Organizer van de School voor Organizing af. Voor Vakmedianet/Management Support ben ik een van de trainers die hun doelgroep (secretaresses) helpt om zich te ontwikkelen. Via ZijSpreekt kun je mij boeken voor lezingen en presentaties over onder meer slimmer (samen-)werken, timemanagement, Het Nieuwe Werken, omgaan met stress en Infobesitas.

Naast al deze bezigheden heb ik ook een rijk privéleven. Ik ben getrouwd en moeder van drie kinderen, twee zoons en een dochter. Ons gezin heeft een speciale band met China, omdat de jongste twee kinderen hiervandaan komen. We wonen in het Groene Hart, een waterrijk gebied, waar we graag varen met onze boot.

Hoewel ik dol ben op lezen, heb ik weinig zitvlees. Daarom ben ik heel blij met mijn iPod vol luisterboeken, die ik te pas en te onpas aanzet: bij het vouwen van de was, rijden in de auto en op de fiets of het uitruimen van de vaatwasser. Sinds de komst van Netflix kijken mijn man en ik soms avonden lang naar spannende series. Omdat ik graag iets voor anderen wil betekenen, ben ik vrijwilliger bij Stichting Bootvluchteling en lid van de Cliëntenraad van het Erasmus MC in Rotterdam.

Tja, hoe slaag ik erin om werk en privé te combineren?

Als ik terugkijk, zijn er verschillende jaartallen bepalend voor mijn loopbaan en vorming: 1982, 1990, 2004 en 2009.

1982: Best opgeruimde koffer van de week
Al op jonge leeftijd had ik gevoel voor orde, structuur en systemen. In 1982 – ik was toen tien jaar oud – won ik tijdens een kampweek met vriendinnetjes de Kamp-award voor ‘Best opgeruimde koffer van de week’.

1990: informatie ontsluiten en vinden
In 1990 koos ik voor de studie Bibliotheek, Documentatie en Informatieverzorging (BDI). Een vierjarige hbo-opleiding, waarin ik leerde informatie te ontsluiten en terug te vinden. Ik vond hier destijds geen baan in, startte met een functie als secretaresse en werkte daarna tien jaar lang als communicatieadviseur op het gebied van corporate en interne communicatie.

2004: slimmer werken voor meer klanten tegelijk
In 2004 begon ik als communicatieadviseur bij het communicatiebureau Winkelman en Van Hessen. Hier werkte ik zes jaar voor een grote diversiteit aan klanten. Een omgeving waarin het uiterst belangrijk is dat je slim voor meer klanten tegelijk werkt, omdat tijd daar écht geld is. En klanten precies willen weten wat jij hebt gedaan in de tijd die jij hen doorbelast. Projectmanagement in optima forma dus.

2009: New Broom wordt geboren
In 2009 deed ik vanuit mijn werk een coachingstraject bij GIFT. Een traject dat me liet inzien dat alle draadjes uit mijn werkzame leven ergens konden samenkomen. Het leidde tot de geboorte van mijn eigen bedrijf, New Broom. Sindsdien leer ik andere mensen omgaan met de informatie die er op hen afkomt in hun werk. Ik adviseer hoe slimmer werken kan helpen meer – en met meer plezier – productief te zijn.

Neem gerust contact met mij op!

 

Ken jij de sterke punten en valkuilen van je werkstijl?

Als je je hier inschrijft voor mijn nieuwsbrief krijg je maximaal 2x per maand tips en adviezen over slimmer werken. En een kadootje: mijn gratis Zelftest Werkstijlen, zodat je je eigen valkuilen en verbeterpunten leert kennen.

Schrijf je in voor de Zelftest!