Over New Broom

New Broom Over New Broom
Wie is Karen Visser?
Karen Visser, teamtrainer slimmer werken en senior professional organizer. Lifehacker pur sang New Broom betekent letterlijk ‘nieuwe bezem’. Het Engelse spreekwoord ‘a new broom sweeps clean’ geeft goed weer waar ik voor sta. Ik kijk met een nieuwe, frisse blik naar organisaties en help mensen schoon schip te maken. Ik neem oude werkgewoontes en vaste routines onder de loep en adviseer over verbeteringen. Ik ben een lifehacker pur sang met een passie voor slimmer werken in het algemeen. Als teamtrainer slimmer werken en senior professional organizer ondersteun ik professionals die met meer plezier productief willen zijn. Bijvoorbeeld secretaresses, adviseurs, ondernemers, managers of ingenieurs. Eigenlijk iedereen in een kennisfunctie die worstelt met de balans tussen werkdruk en werkplezier. Alle ballen in de lucht Mensen vragen mij wel eens hoe ik zelf alle ballen in mijn leven in de lucht houd. Ik blog voor diverse websites, schrijf columns en artikelen over slimmer werken en heb inmiddels vier boeken geschreven op mijn vakgebied. In maart 2017 rondde ik met succes de post-hbo-opleiding Senior Professional Organizer van de School voor Organizing af. Voor Vakmedianet/Management Support ben ik een van de trainers die hun doelgroep (secretaresses) helpt om zich te ontwikkelen. Via ZijSpreekt kun je mij boeken voor lezingen en presentaties over onder meer slimmer (samen-)werken, timemanagement, Het Nieuwe Werken, omgaan met stress en Infobesitas. Naast al deze bezigheden heb ik ook een rijk privéleven. Ik ben getrouwd en moeder van drie kinderen, twee zoons en een dochter. Ons gezin heeft een speciale band met China, omdat de jongste twee kinderen hiervandaan komen. We wonen in het Groene Hart, een waterrijk gebied, waar we graag varen met onze boot. Hoewel ik dol ben op lezen, heb ik weinig zitvlees. Daarom ben ik heel blij met mijn iPod vol luisterboeken, die ik te pas en te onpas aanzet: bij het vouwen van de was, rijden in de auto en op de fiets of het uitruimen van de vaatwasser. Sinds de komst van Netflix kijken mijn man en ik soms avonden lang naar spannende series. Omdat ik graag iets voor anderen wil betekenen, ben ik vrijwilliger bij Stichting Bootvluchteling en lid van de Cliëntenraad van het Erasmus MC in Rotterdam. Tja, hoe slaag ik erin om werk en privé te combineren? Als ik terugkijk, zijn er verschillende jaartallen bepalend voor mijn loopbaan en vorming: 1982, 1990, 2004 en 2009. 1982: Best opgeruimde koffer van de week Al op jonge leeftijd had ik gevoel voor orde, structuur en systemen. In 1982 – ik was toen tien jaar oud – won ik tijdens een kampweek met vriendinnetjes de Kamp-award voor ‘Best opgeruimde koffer van de week’. 1990: informatie ontsluiten en vinden In 1990 koos ik voor de studie Bibliotheek, Documentatie en Informatieverzorging (BDI). Een vierjarige hbo-opleiding, waarin ik leerde informatie te ontsluiten en terug te vinden. Ik vond hier destijds geen baan in, startte met een functie als secretaresse en werkte daarna tien jaar lang als communicatieadviseur op het gebied van corporate en interne communicatie. 2004: slimmer werken voor meer klanten tegelijk In 2004 begon ik als communicatieadviseur bij het communicatiebureau Winkelman en Van Hessen. Hier werkte ik zes jaar voor een grote diversiteit aan klanten. Een omgeving waarin het uiterst belangrijk is dat je slim voor meer klanten tegelijk werkt, omdat tijd daar écht geld is. En klanten precies willen weten wat jij hebt gedaan in de tijd die jij hen doorbelast. Projectmanagement in optima forma dus. 2009: New Broom wordt geboren In 2009 deed ik vanuit mijn werk een coachingstraject bij GIFT. Een traject dat me liet inzien dat alle draadjes uit mijn werkzame leven ergens konden samenkomen. Het leidde tot de geboorte van mijn eigen bedrijf, New Broom. Sindsdien leer ik andere mensen omgaan met de informatie die er op hen afkomt in hun werk. Ik adviseer hoe slimmer werken kan helpen meer - en met meer plezier - productief te zijn. Neem gerust contact met mij op!  

Waarom New Broom?
Waarom zou je kiezen voor een training, workshop of 1-op-1 begeleiding van New Broom? Ik geef je er zes goede redenen voor! 1. Omdat je altijd (ook twee jaar na een training) nog bij me terecht kunt met vragen of issues over slimmer werken. Ik help je telefonisch of per mail, vrijblijvend, zonder meerkosten. 2. Omdat ik altijd ga voor de praktische, concrete adviezen en je niet bedelf onder theoretische modellen. Als je die toch wilt, kun je ook een boek lezen; ik ben er om je te helpen mijn kennis te vertalen naar jouw persoonlijke praktijk. 3. Omdat ik geen ‘one size fits all’-aanpak heb, maar ieders werkstijl respecteer en daarmee aan de slag ga. Wil jij per se een papieren to do-blok aanhouden en ben je geen fan van de digitale takenlijst? Prima, maar ik leer je het zo effectief mogelijk in te zetten. 4. Omdat ik een brede kennis heb, in diverse branches werkzaam ben en weet hoe ik me snel kan inwerken in jouw materie. Ik werk voor adviesbureaus, scholen, bouwbedrijven, ziekenhuizen, leveranciers van bloemen en planten, gemeentes, netwerkorganisaties, ZZP-ers in de creatieve sector… Allerlei klanten, die met elkaar gemeen hebben dat ze met meer plezier productief willen zijn. 5. Omdat ik pas tevreden ben als ik zie dat jij vooruit komt in je werk, lekkerder in je vel zit en meer uit je handen krijgt. Daarvoor zet ik me 200% in. 6. Omdat mijn klanten ook tevreden zijn over mij. Dat kun je lezen bij mijn overzicht van klanten en op mijn LinkedIn-profiel, bij de aanbevelingen. Nog niet overtuigd? Meld je aan voor een gratis Valkuilcheck, kijk nog eens goed naar mijn Aanbod, of neem contact met me op om je laatste vraag te stellen. Werk ze!
Klanten

New Broom heeft onder andere mogen werken voor:

vCoca Cola European Partners make a wish nederland logo provincie Zuid-holland Arcadis logo
Tata-Steel-logo stichting bootvluchteling logo robeco logo gitp logo
kpn ISS Bloemendaal_logo
Akzo WVH bgraven fvs_Unilever-300x218
logo ipse logo_new_Actemium secsol Logo-VoorleesExpress--300x229
stichting-adoptievoorzieningen capelleaandenijssel_logo de_wolven Alewijnse-684x479
dynbureo de_woonmensen TOT-logo img
Euroconstruct 13 Van beest oogzorgnetwerk
logo_jelle 20 19 17
15  16 18 10
14 12 11 9
7 6 8 4
3 2 5 1
 platformZ cjb  logo_kws_staand_blauw2 ggd-twente-2
gradusgroep-3 ro_im_ilt_logo_homepage_nl_tcm334-310078 q-onderwijs osce-2
super-flora Print

2Monkeys - Actemium - Aegon - AIGAkzo Nobel - Alewijnse - Arcadis - BartiméusVan Beest, Knol & Vermeulen - BlinkBon Vivre - Buro Vink - Coca-Cola European PartnersCBS Het Kompas - CJB (Contact Jonge Bedrijven) - De Hofstee - De Nederlandsche BankDe Oostwijzer - De 4 Heemskinderen - Dieter.nl - Dynamisch Bureau - Eekhoutcentrum - Elde College - Erasmuscollege - Erasmus MC - Euroconstruct - Gemeente Bloemendaal - Gemeente Bodegraven-Reeuwijk - Gemeente Capelle aan den IJssel - Gemeente Doetinchem - Gemeente Heemstede - Gemeente Heusden - Gemeente RotterdamGemeente Utrecht - Gemeente Texel - Gemeente Wageningen - Gemeente ZuidplasGGD Twente - GITPGradusGroep - HagaZiekenhuis - Halmans Loopbaanadvies - Inspectie Leefomgeving en Transport, Ministerie van Infrastructuur en MilieuIpse de Bruggen - ISS Cleaning Services - Jelle - Jonesday - Kamer van Koophandel Karla de Witte Studio voor Visuele Communicatie - Kenniscentrum WMOKNAW (Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen) - KPN - KWS Infra - Laudius - Lely - Make-A-Wish Nederland - MaxGrip - NAASTNBFS (Nederlandse Belangenvereniging van Freelance Secretaresses) - NPO - NVD (Nederlandse Vereniging van Directiesecretaressen) - Octant - Office Rendement - OOADA (Openbaar Onderwijs Aan de Amstel) - OnderwijsAdvies - OnderwijsmetICTHet Oogzorgnetwerk -  OSCE (Organization for Security and Co-Operation in Europe) - Pieter van ForeestPlatform Z - Provincie Zuid-HollandQ-Onderwijs - RNW Media - Robeco - SBO Het Kompas - Scoop HRM Services - SDU Uitgevers - Seacon LogisticsSecretary Solutions - Sizo - SKPOEL - SpecsaversSSBA - Stichting Adoptievoorzieningen - Stichting Bootvluchteling - Stichting Ondernemend Ypenburg - Stichting TalentSt. Jozefschool - SuperFlora - SWV Waterland - Tata Steel - Techniekcollege Parkstad Limburg - Thales Nederland TOT Public Relations - Twentse Kracht - UMCGUnilever - Vakmedianet - Van Caetenburgh - Vestia - VCPO Noord-GroningenVoorleesExpress - VrouwenWoensdag  - Waterschap Zuiderzeeland - Winkelman Van Hessen - De Wolven - De Woonmensen - WPS - ZONMW

Ook interesse? Kijk bij Mijn Aanbod om meer te lezen over mijn workshops en trainingen.

Ervaringen van deelnemers en opdrachtgevers

"Je bent een professional die het doel voor ogen houdt van de opdracht en door een afwisseling van theorie en praktijk de deelnemers inzicht geeft in waar ruimte zit voor individuele ontwikkeling. Een sterk punt vond ik de individuele gesprekken, die maken dat je zelf aan de slag kunt. Je kunt goed luisteren haalt de essentie er uit en legt dit goed vast in een verslag. Compliment over de wijze hoe je dit aanpakt." - Een opdrachtgever/deelnemer aan een traject Met Meer Plezier Productief bij de Gemeente Utrecht

"De sessies zijn boven mijn verwachtingen verlopen en had nooit verwacht dat dingen heel simpel zouden zijn om 'in control te zijn'. Het positieve is dat ik zelf met vele oplossingen kwam door middel van sparren over de verschillende uitdagingen. Je neemt de tijd om erover na te denken met iemand die kritische vragen stelt. Vandaar mijn rapportcijfer 10; er is veel meer uitgekomen dan ik van te voren had verwacht." - Een deelnemer bij KWS Infra aan een traject New Broom Grip Op Je Werk

"Wat ik heel goed vond in onze training was de herkenbaarheid. Karen zoekt duidelijk veel naar interactie en denkt oplossingsgericht. Die aanpak nodigt uit om zaken aan te gaan pakken en te verbeteren." – Een opdrachtgever/deelnemer van de training Met Meer Plezier Productief

“Ik geef een 9! De uitleg bij de training was duidelijk en de voorbeelden heel concreet. Het aansluitende werkplekbezoek heel verhelderend. Een sterk punt vond ik de laagdrempeligheid van Karen. Een prettige training, gelijk concreet toepasbaar en je hebt meteen zin om aan de slag te gaan.” – Een opdrachtgever/deelnemer van de training Met Meer Plezier Productief

"Karen neemt veel tijd voor individuele en bedrijfsmatige knelpunten. De training was echt maatwerk!" - Een opdrachtgever/deelnemer van de training Met Meer Plezier Productief

"Karen heeft mij geholpen door orde te scheppen in mijn mailbox-chaos. Doordat elke mail dezelfde (of geen) prioriteit kreeg, was ik het overzicht kwijt. Nu hebben we structuur aangebracht en kan ik in één overzicht zien welke acties bij mij liggen of bij de klant, wat ter info is of welke mail bij een belangrijk project hoort. Dit zorgt voor rust in mijn hoofd. Karen luistert goed en bepaalt wat het plan van aanpak wordt aan de hand van de persoon die ze voor zich heeft. Deze persoonlijke benadering draagt bij aan een prettige samenwerking." - Een deelnemer aan een traject New Broom Grip Op Je Werk

"Als ondernemer leer ik mijn klanten verkopen vanuit hun hart en dat doe ik met veel passie want voor mij is verkopen= mensen helpen. Het probleem is dat ik hooggevoelig ben en dus moeite heb met focus houden en mijn grenzen aangeven. Ik wil dus liefst iedereen helpen :-) en dan gebeurt het dat mijn eigen planning in het honderd loopt. Karen had snel begrepen waar het probleem zat en legde haar vinger op de wonde.

Ze gaf me concrete tips om mijn concentratie te verhogen en vooral om een realistische to do-lijst te maken - want dat waren mega projecten in plaats van taken - zodat ik nu meer rust heb en meer controle over mijn tijd. Halleluja. Structuur en planning zal nooit mijn sterkste punt worden maar ik ben aan het leren! Thanks Karen, je bent een echte professional!" - Een deelnemer aan een traject New Broom Grip Op Je Werk "De deelnemers aan de training van Karen waren zonder uitzondering enthousiast. Zó enthousiast dat andere mensen spontaan gingen vragen of ze deze training ook mochten gaan volgen. Karen kent ons bureau van binnenuit en kan goed inspelen op specifieke aandachtspunten voor adviseurs. Ook signaleert ze overall knelpunten en koppelt die terug." - Een opdrachtgever bij Winkelman en Van Hessen

“Ik heb Karen ingezet voor diverse workshops en trainingen binnen de gemeente Bloemendaal. Daarbij heeft ze collega’s geinspireerd tot slimmer werken en de ogen geopend voor de mogelijkheden. Dit alles doet ze op een enthousiaste, inspirerende wijze. Karen werkt hierbij zorgvuldig, luistert naar mij als klant en vertaalt dit alles in een goede aanpak en uitvoering!”  - Een opdrachtgever bij Gemeente Bloemendaal

“Wat fijn om een opgeruimd bureau en overzicht te hebben! Verbazing alom bij mijn collega’s over de ‘keurige’ uitstraling van mijn werkplek.”  - Een deelnemer aan het traject New Broom Grip Op Je Werk

“Sterk punt vond ik dat iedereen anders werkt en dat iedereen een eigen methode heeft. Karen probeert je niet één bepaalde werkstijl te leren. Maar de kracht zit erin dat ze verschillende opties neerlegt en zo je laat kiezen wat het handigst voor jou is. Ik had niet verwacht dat het werkplekbezoek zo effectief zou zijn. Veel geleerd en ook hier zorgt het ook voor meer rust in mijn hoofd.” - Een deelnemer van de Training Effectiever en Efficiënter Werken bij Winkelman Van Hessen

“Niets is zo lekker om na een opruimsessie een bak vol oud papier te hebben en een leeg kantoor (nou ja, zo op het oog dan!). Van 2 uur je computer opruimen krijg ik alleen maar hoofdpijn en het effect is veel minder zichtbaar! Dank je Karen! En daarbij is het gewoon prettig dat je kunt zien wat er nog gedaan moet worden (ook als je computer uit staat).” - Een deelnemer aan het traject New Broom Grip Op Je Werk

“Ik vond het een erg leuke en leerzame training. Mijn bureaublad is zo goed als leeg en ook mijn mail begint stukje bij beetje meer georganiseerder te worden. Verder ben ik consequenter mijn oude systeem gaan hanteren met duidelijke aantekeningen en insteekmapjes. Ook het direct stellen van een diagnose en acties afronden gaat mij beter af. Nogmaals dank voor de prettige training!”  - Een deelnemer van de Training Effectiever en Efficiënter Werken bij Jelle

“De training is informatief en op een originele manier gepresenteerd. Ik vond hem inhoudelijk interessant; Karen heeft ook een goede interactie met de deelnemers.”  Een deelnemer van de Training Effectiever en Efficiënter Werken bij Jelle

‘Ik vond de workshop nuttig, inzichtgevend en gezellig. Het is goed om eens te reflecteren op je eigen werkwijze.’ – Een deelnemer aan de VrouwenWoensdag-workshop Werk en Privé: Alle Ballen in de Lucht

‘Ik vond de workshop heel erg nuttig, gericht op de praktijk met voldoende ruimte voor interactie. Het cursusmateriaal is duidelijk, er is flexibiliteit in het programma en de cursusleidster is enthousiast.’ –  Een deelnemer van KPN

‘Uitstekende basistraining, prettig gegeven, prettig praktisch en realistisch.’– Een deelnemer van de KNAW

‘De workshop was leuk, boeiend en praktisch toepasbaar. Theorie gekoppeld aan praktijkvoorbeelden en meteen toepasbaar. Ik geef een 10!’ – Een deelnemer aan VrouwenWoensdag-workshop Slimmer Werken voor Professionals

‘De workshop gaf een positieve indruk. Sterk punt vond ik de aansluiting bij de realiteit: de vertaalslag naar het eigen werk is snel gemaakt en wat je leert is goed toepasbaar.’ - Een deelnemer van Akzo Nobel ‘Ik vond de workshop heel goed. Zeer goed opgebouwd en duidelijk.’ – Een deelnemer aan VrouwenWoensdag-workshop Slimmer Werken voor Professionals ‘Karen gaat verder op een bestaande werkwijze en probeert niet haar eigen methode op te leggen. Ze denkt mee in mogelijkheden en zorgt er voor dat je praktische oplossingen direct kunt toepassen.’- Een deelnemer van ISS Cleaning Services

‘Zeer positief. Nuttig en heel goed afgestemd op de wensen van individuele medewerkers.’- Een deelnemer van de KNAW

‘Een sterk punt vond ik dat je door de training ‘automatische processen’ toch nog eens evalueert en zonodig aanpast.’ – Een deelnemer van Van Beest, Knol & Vermeulen

Privacyverklaring
New Broom respecteert je privacy en gaat zorgvuldig om met alle gegevens die je aan ons verstrekt. De verwerking van persoonsgegevens volgt de eisen uit de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG) en de Telecommunicatiewet. Hoe dit precies wordt gedaan, lees je in de 2021-04 Privacyverklaring New Broom (versie april 2021).
Waar je me leest
Ik schrijf graag en veel over mijn vakgebied en klanten, voor websites en vakpublicaties. Maar ook boeken! Office Rendement
  • 'Handboek voor de Futureproof Secretaresse' (september 2015)
  • 'Personal branding: van muurbloempje naar sterk merk' (oktober 2016)
Vakmedianet/Management Support   Overige titels

Ken jij de sterke punten en valkuilen van je werkstijl?

Als je je hier inschrijft voor mijn nieuwsbrief krijg je maximaal 2x per maand tips en adviezen over slimmer werken. En een kadootje: mijn gratis Zelftest Werkstijlen, zodat je je eigen valkuilen en verbeterpunten leert kennen.

Schrijf je in voor de Zelftest!