Wie is Karen Visser?

New Broom Over New Broom Wie is Karen Visser?

Karen Visser

Karen Visser, werkplektrainer en professional organizer.

Achtergrond en drive
Lifehacker met een passie voor Het Nieuwe Werken en slimmer werken in het algemeen, voor alle professionals die met meer plezier productief willen zijn. Dat kunnen secretaresses zijn, onderwijsprofessionals, ondernemers, managers of ingenieurs: ik ondersteun iedereen die worstelt met de balans tussen werkdruk en werkplezier.

New Broom betekent letterlijk ‘nieuwe bezem’. Het Engelse spreekwoord ‘a new broom sweeps clean’ sprak me aan: ik ben nieuw in organisaties en kan mensen helpen schoon schip te maken met hun oude werkgewoontes. Als ‘nieuwe bezem’ kijk ik op een frisse manier naar vaste routines en adviseer ik over verbeteringen.

one size does not fit all

Mijn motto is ‘Er is geen beste manier, maar altijd ruimte voor verbetering’. En daarbij hanteer ik heel nadrukkelijk géén one-size-fits-all aanpak!

Voor Vakmedianet/Management Support ben ik een van de trainers die hun doelgroep (secretaresses) helpt om zich te ontwikkelen. Ik geef onder meer ‘Moderne Managementondersteuning bij een Veranderende Overheid‘, ‘Communiceren, maar dan anders’, ‘Omgaan met Verandering’, ‘Futureproof werken’, ‘Tien tips voor je toekomst‘, ‘Slimme Werkgewoontes‘ en ook ‘Optimaal organiseren’, een workshop uit hun Future Proof-reeks.

In maart 2017 heb ik de post-HBO opleiding Senior Professional Organizer van de School voor Organizing met succes afgerond. Met deze opleiding ben ik nog beter toegerust om mijn klanten in beweging te krijgen, richting een fijne en blijvende nieuwe manier van werken.

Bekijk mijn uitgebreide profiel op LinkedIn om meer te lezen over mijn achtergrond en wie me aanbeveelt.

Meer weten over ‘Karen privé’? Dat kan hier.

Netwerken en aansluiting
New Broom is lid van de Nederlandse Beroepsvereniging van Professional Organizers (NBPO). De NBPO heeft als doel om kwaliteit, professionaliteit en veelzijdigheid van haar leden te bewerkstelligen. Je kunt hier lezen wat de meerwaarde is van het inschakelen van een NBPO-lid.crkbo_docent_rgb

Netwerken doe ik graag in Bites en Business, een zakelijk netwerk voor ondernemende vrouwen.

Ik ben CRKBO-geregistreerd docent, wat inhoudt dat ik ben ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs en voor onderwijsinstellingen BTW-vrij kan werken.

Schrijven en spreken over mijn vak
Ik blog op regelmatige basis voor diverse websites. Voorbeelden zijn Ervaar Het Nieuwe Werken (inmiddels opgeheven), Alles over HRMarketing Online / Adformatie /Communicatie Online , de Kamer van Koophandel-community Hallo!. Verder schrijf ik columns en artikelen over slimmer werken voor Management Support Magazine.

Voor Office Rendement schreef ik het boek ‘Handboek voor de Futureproof secretaresse: bent u in 2025 nog steeds secretaresse?’ (september 2015) en ‘Personal Branding: van muurbloempje naar sterk merk’ (oktober 2016). Voor Vakmedianet/Management Support schreef ik een titel in hun reeks Secretaresse Assistent Wijzer: ‘Productiever werken met meer energie‘.

FinalDefV3In januari 2016 verscheen bij Uitgeverij Bookbase mijn boek Final.Def.Versie3: digitaal opruimen voor de creatieve industrie. Final.def.versie3 leert je hoe je als creatieveling makkelijk digitaal werkt én hoe je dat concreet in de praktijk brengt.

Van bestandsbeheer en online (samen)werken in de cloud, tot e-mailmanagement en slimme administratieve hacks voor ondernemers; dit boek is zowel in vorm als inhoud toegespitst op de creatieve industrie.

Ik ben ook te boeken via ZijSpreekt, hét sprekersbureau voor vrouwelijke deskundige sprekers op congressen en in de media, voor lezingen en presentaties over onder meer slimmer (samen-)werken, time management, Het Nieuwe Werken, omgaan met stress en Infobesitas. Ga daarvoor naar de site van ZijSpreekt, of neem eerst contact met mij op voor meer informatie.

Samenwerken in een team
Om continuïteit te kunnen waarborgen en om capaciteit te kunnen leveren werk ik regelmatig samen met andere ervaren trainers.

Annemiek Tigchelaar Werkdrukverlager

Collega-trainer Annemiek Tigchelaar van Werkdrukverlager is zo’n samenwerkingspartner.

Annemiek richt zich net als ik op de zakelijke markt en leert, zoals ze zelf zegt ‘mensen efficiënt werken zonder werkdruk’.

Met haar boeken Stop de Stapels en ‘Grip Op Je E-mail = Grip Op Je Werk’ laat ze zien dat ze deze materie prima in de vingers heeft. Qua specialisatie heeft ze bijzondere aandacht voor chronische desorganisatie; iets dat in veel vormen voorkomt op de werkplek.

Barbara Aalpol 2015Barbara Aalpol van Balance Your Work is erkend trainer-NOBTRA. Ze heeft zich gespecialiseerd in bedrijfstrainingen timemanagement en communicatie.

Haar ICM-trainersopleiding gaf haar de kans haar trainersvaardigheden in te zetten voor wat ze het liefste doet: mensen leren werken vanuit structuur, rust en toewijding, met overzicht en met plezier. Zij schreef ‘Om gestoord van te worden’, over afleiding op de werkplek.

Projecten voor de doelgroep onderwijs, vooral op het snijvlak van onderwijs, ICT en slimmer werken onderneem ik graag samen met Dieter Möckelmann van Dieter.nl.

En wie de kleine lettertjes wil lezen, downloadt mijn algemene voorwaarden of leest ze op het scherm.


zijspreekt

Wil je ook je valkuilen in je werk scherp in beeld hebben?

Download mijn Zelftest Werkstijlen en krijg als bonus maximaal 2x per maand een aantal extra tips
en adviezen over slimmer werken.

Schrijf je in voor de Zelftest!