Karen privé

New Broom Karen privé

Sommige klanten vinden het leuk om meer te weten over ‘Karen achter de schermen’. Wie ben ik, wat vind ik leuk en hoe heb ik dit beroep gekozen? Dat vind je niet (echt) op mijn LinkedIn-profiel. Daarom hier wat meer toelichting.

In mijn loopbaan is een aantal jaartallen bepalend geweest: 1982, 1990, 2004 en 2009.

In 1982 was ik tien jaar oud, was ik een week op kamp met vriendinnetjes en won ik de Kamp-award voor ‘Best opgeruimde koffer van de week’. Iets dat ik zelf helemaal niet bijzonder vond, want tsja – als je alles door elkaar smijt, hoe weet je dan welke sokken schoon zijn en welke vies? Mijn gevoel voor orde, structuur en systemen was duidelijk meer ontwikkeld dan bij anderen.

In 1990 liet ik dat gevoel spreken en koos voor de studie Bibliotheek, Documentatie en Informatieverzorging (BDI). Een vierjarige HBO-opleiding – die niet meer in deze vorm bestaat – waarin je leerde om te bemiddelen tussen grote hoeveelheden informatie en informatiedragers enerzijds, en gebruikers met informatiebehoeftes anderzijds. In het pre-Googletijdperk hield dat in dat je veel kennis moest hebben van informatie ontsluiten en terugvinden – nog op de ambachtelijke wijze, zeg maar. Ik vond hier destijds geen baan in, startte met een functie als secretaresse en rolde na een paar jaar door in het communicatieadviesvak, waar ik ruim tien jaar alle hoeken van de corporate en interne communicatie verkende.

In 2004 stapte ik van klantkant over naar bureaukant en ging werken bij Winkelman Van Hessen. Het leukste communicatiebureau van het westelijk halfrond, waar ik zes jaar met veel plezier mooie resultaten heb neergezet voor een grote diversiteit aan klanten. (En waar ik nog regelmatig voor werk als trainer slimmer werken, maar dat terzijde.) Een omgeving waarin het uiterst belangrijk is dat je slim voor meer klanten tegelijk werkt, omdat tijd daar écht geld is. En klanten precies willen weten wat jij hebt gedaan in de tijd die jij hen doorbelast. Projectmanagement in optima forma dus, iets dat ik goed in de vingers had en heb.

In 2009 deed ik vanuit mijn werk een coachingstraject bij GIFT. Een traject waaraan ik veel heb gehad, omdat het me liet inzien dat alle draadjes uit mijn werkzame leven ergens konden samenkomen: in het andere mensen leren omgaan met de informatie die op ze afkomt in hun werk. In het adviseren over hoe slimmer werken ze kan helpen meer (en met meer plezier) productief te zijn. Dat leidde tot de geboorte van mijn eigen bedrijf, New Broom, op 03-06-09. En in 2010 tot mijn vertrek bij Winkelman Van Hessen, om fulltime als ondernemer verder te gaan.

Nu heb ik het stiekem tóch weer heel veel over werk… Dus dan een stukje écht privé erbij!_64A5097

Ik ben getrouwd en moeder van drie kinderen, twee zoons en een dochter. Omdat onze jongste twee kinderen uit China komen, heeft dat land altijd een bijzonder plekje in ons hart en ons gezin. Op de foto hiernaast zie je mijn gezin zoals we op de foto gingen voor het tijdschrift KEK Mama in 2013, voor een reportage over ‘gezinnen die niet zijn zoals alle gezinnen’. Voor ons geldt dat door het verschil in uiterlijk tussen de kinderen, maar ook hun speciale lijf; mijn dochter heeft een korte arm en kleine hand, mijn zoon is geboren met één arm en een korter been.

Ik woon in het Groene Hart, in een waterrijk gebied, waar we graag varen met onze boot.

Hoewel ik dol ben op lezen, heb ik weinig zitvlees – daarom ben ik heel blij met mijn iPod vol luisterboeken, die ik te pas en te onpas aanzet: bij het vouwen van de was, rijden in de auto en op de fiets of het uitruimen van de vaatwasser. Sinds de komst van Netflix kijken mijn man en ik soms avonden lang naar spannende series. Een verslavend medium!

Ik denk dat dit een aardig beeld geeft van wie ik ben en waarom ik het heerlijk vind om mensen te ondersteunen in het anders organiseren van hun werk. Heb je toch nog vragen? Stel ze gerust!

Ken jij de sterke punten en valkuilen van je werkstijl?

Als je je hier inschrijft voor mijn nieuwsbrief krijg je maximaal 2x per maand tips en adviezen over slimmer werken. En een kadootje: mijn gratis Zelftest Werkstijlen, zodat je je eigen valkuilen en verbeterpunten leert kennen.

Schrijf je in voor de Zelftest!