Training Effectief en Efficiënt Hybride Werken

New Broom Aanbod Training Effectief en Efficiënt Hybride Werken

Thuiswerken is sinds het voorjaar van 2020 voor heel veel Nederlanders op abrupte wijze ‘het nieuwe normaal’ geworden. Hoe slim en effectief iemand thuiswerkt, verschilt enorm. Maar dat thuiswerken hiermee definitief voet aan de grond heeft gekregen bij een grote doelgroep, staat vast. 

Een combinatie van thuiswerken en werken op kantoor – het zogenaamde hybride werken – betekent een volgende fase in het organiseren van je werkzaamheden.

Vraag jij je regelmatig af:

 • Hoe de diverse petten die een thuiswerkende professional op heeft, slim kunnen worden gecombineerd?
 • Op welke manier je als team nog met elkaar verbonden kunt blijven, nu je elkaar veel via schermen ziet en maar deels op kantoor?
 • Hoe je kunt zorgen dat je een productief weekritme kiest dat goed aansluit bij je energieniveau?
 • Welke stappen je kunt zetten om te zorgen dat je niet verzuipt in alle digitale informatie die via de verschillende kanalen over je wordt uitgestort?

Met de live training Effectief en efficiënt hybride werken (online of op locatie gegeven) kun je zorgen dat je team met deze uitdagingen aan de slag gaat, zodat ze lekkerder in hun (werk)vel zitten.

Welke onderwerpen worden behandeld?

 1. Thuiswerken en hybride werken. Wat kun je zelf doen om te zorgen dat je een gezonde houding houdt ten aanzien van thuiswerken en (in de nabije toekomst) hybride werken? Welke werkgewoontes zijn onmisbaar om een goede werkdag en -week te organiseren? Welke digitale hulpmiddelen kunnen hierbij helpen?
 2. Baas in eigen mailbox. Wat doet het vele e-mailen met je en op welke manier gebruik je Outlook optimaal? We kijken zowel naar techniek (handige functies) als gedrag (hoe je het programma inzet).
 3. Balans vinden in je werkdag. Aan welke knoppen kun je draaien om te zorgen dat je je energie gedurende je werkdag en werkweek op peil houdt? Hoe ga je om met stressfactoren in je werk- en privésituatie die deze balans beïnvloeden?
 4. Slimmer communiceren. Welke kanalen zijn er allemaal om met je collega’s te communiceren en hoe maak je daarin goede keuzes en duidelijke afspraken? Wanneer is videobellen beter dan mailen en wanneer is chatten de aangewezen route? Hoe voorkom je dat de (digitale) oren van je hoofd worden gekletst?
 5. Taakmanagement. Op welke manier kun je overzicht houden op de taken die op je bordje liggen en hoe zorg je dat alle digitale informatie waarmee je werkt, daarin ook een plek vindt? Welke taken doe je waar en hoe organiseer je dat praktisch?

De deelnemers krijgen in de training nieuwe inzichten, gedeelde ervaringen en direct toepasbare praktische tips waarmee ze zelf meer grip krijgen op hun thuiswerksituatie.

Als daar behoefte aan is, kan er ook een 1-op-1 vervolgsessie van een uur komen, zodat deelnemers die meer verdieping zoeken of persoonlijke vraagstukken willen voorleggen daarvoor de tijd krijgen.

Praktische aspecten

 • Deze training wordt live gegeven, zodat er veel interactie mogelijk is en ruimte voor vragen;
 • De training kan online plaatsvinden of op locatie worden gegeven;
 • Bij de online variant wordt gewerkt in het programma Zoom, maar een ander platform is in overleg ook mogeljk;
 • De totale duur is vier uur (2×2 uur op dezelfde dag);
 • Na afloop ontvangen deelnemers een handout met daarin alle informatie van de training;
 • De groepsgrootte is maximaal 12 personen.

Heb je interesse in deze praktische en concrete training? Neem gerust contact met me op voor een voorstel op maat.

Organisaties die een live online training Effectief en Efficiënt Thuiswerken of Effectief en Efficiënt Hybride Werken hebben ingezet voor hun medewerkers zijn onder meer:

 

AIG_logo lely logo
provincie Zuid-holland logo-gemeente-Bloemendaal

 

Ken jij de sterke punten en valkuilen van je werkstijl?

Als je je hier inschrijft voor mijn nieuwsbrief krijg je maximaal 2x per maand tips en adviezen over slimmer werken. En een kadootje: mijn gratis Zelftest Werkstijlen, zodat je je eigen valkuilen en verbeterpunten leert kennen.

Schrijf je in voor de Zelftest!