Live online training Effectief en efficiënt thuiswerken

New Broom Aanbod Live online training Effectief en efficiënt thuiswerken

Thuiswerken is in het voorjaar van 2020 voor heel veel Nederlanders op abrupte wijze ‘het nieuwe normaal’ geworden. Of thuiswerken nodig blijft weet niemand, maar wel is helder dat ruim een kwart van de groep die nu zoveel meer thuiswerkt, dat ook in de toekomst wil blijven doen

Hoe slim en effectief iemand thuiswerkt verschilt enorm. We zien de volgende uitdagingen:

 • Het gebrek aan sociale contacten en het gemis van ‘even snel overleggen’;
 • Praktische hobbels, zoals het inrichten van een functionele en rustige plek om te werken;
 • Het combineren van verschillende rollen (medewerker, ouder, partner, vriend(in), familielid) in een tijd met veel onzekerheden;
 • Veranderende productiviteit, doordat prioriteiten onduidelijk zijn of iemand zelf moeite heeft een goed dag- of weekritme te vinden;
 • Afstemmen van verwachtingen en verantwoordelijkheden met de leidinggevende, in een relatie waarin misschien voorheen nog niet zoveel ervaring was opgedaan met thuiswerken.

Met de live online training Effectief en efficiënt thuiswerken kun je zorgen dat je team met deze uitdagingen aan de slag gaat, zodat ze lekkerder in hun (werk)vel zitten.

Inhoud

De training bestaat uit de volgende onderwerpen:

 • Thuiswerken anno nu. Wat is er anders aan thuiswerken en wat betekent dat voor jouzelf? Wat kun je zelf doen om te zorgen dat je een gezonde houding houdt ten aanzien van thuiswerken?
 • De grote dilemma’s bij thuiswerken. Welke zijn dat en hoe ervaar je dat zelf? Wat kun je concreet doen om deze dilemma’s aan te pakken?
 • Slimme werkgewoontes. Welke werkgewoontes zijn onmisbaar om een goede thuiswerkdag en -week te organiseren? Welke digitale hulpmiddelen kunnen hierbij helpen?

De deelnemers krijgen in de training nieuwe inzichten, gedeelde ervaringen en direct toepasbare praktische tips waarmee ze zelf meer grip krijgen op hun thuiswerksituatie.

Als daar behoefte aan is, kan er ook een 1-op-1 vervolgsessie van een uur komen, zodat deelnemers die meer verdieping zoeken of persoonlijke vraagstukken willen voorleggen daarvoor de tijd krijgen.

Praktische aspecten

 • Deze training wordt live online gegeven, zodat er veel interactie mogelijk is en ruimte voor vragen;
 • De training vindt plaats in het programma Zoom, maar een ander platform is in overleg ook mogeljk;
 • De duur is twee uur, met na het eerste uur een korte pauze van vijf minuten;
 • Na afloop ontvangen deelnemers een handout met daarin alle informatie van de training plus achtergrondartikelen;
 • De groepsgrootte is maximaal tien personen.

Heb je interesse in deze praktische en concrete online training? Neem gerust contact met me op voor een voorstel op maat.

Organisaties die een live online training Effectief en efficiënt thuiswerken hebben ingezet voor hun medewerkers zijn onder meer:

 

AIG_logo lely logo
provincie Zuid-holland logo-gemeente-Bloemendaal

 

Ken jij de sterke punten en valkuilen van je werkstijl?

Als je je hier inschrijft voor mijn nieuwsbrief krijg je maximaal 2x per maand tips en adviezen over slimmer werken. En een kadootje: mijn gratis Zelftest Werkstijlen, zodat je je eigen valkuilen en verbeterpunten leert kennen.

Schrijf je in voor de Zelftest!