Blog

New Broom Blog De secretaresse is niet meer
 • De secretaresse is niet meer

  Secretaresses die steno gebruiken zijn nog een zeldzaamheid; in elk geval leggen ze het ruimschoots af tegen het aantal secretaresses dat notuleert met de laptop.

  Zo verandert er wel meer in dit vakgebied, zeker ook doordat overheid en bedrijfsleven steeds meer doordrenkt raken van Het Nieuwe Werken.

  Samen met een collega van Het Betere Werken ontwikkel ik een nieuwe variant op de trainingen Het Betere Werken (HBW) die we al geven: HBW voor managementondersteuners. Want hoe ga je om met een manager die het grootste deel van zijn of haar werkdag niet meer op een vaste plek te vinden is? Die zelf afspraken maakt, zaken afhandelt zonder jouw tussenkomst en geen stapel papierwerk wil voor die tweewekelijkse boardmeeting, maar gewoon een iPad die op tijd gesynchroniseerd is? De wereld van de secretaresse verandert ingrijpend.

  ‘Niet naar het werk, maar aan het werk’ is een bekende omschrijving van HNW. Voor managementondersteuners wordt dat ‘niet werken voor, maar werken met‘. In de nieuwe training gaan we daar uitgebreid op in: hoe doe je dat als managementondersteuner, slimmer werken in een digitaler wordende wereld?

  Op 25 en 26 mei sta ik met een collega van Het Betere Werken op de Secretary Business Days in Den Bosch. Interesse om ook te komen? Registreer je gratis via deze link!

  Beeld: mpujals


  Over de auteur

  Karen Visser, werkplektrainer en professional organizer.
  Lifehacker met een passie voor Het Nieuwe Werken en slimmer werken in het algemeen, voor alle professionals die met meer plezier productief willen zijn.


  Reacties

   Er zijn nog geen reacties! Ben jij de eerste?


  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ken jij de sterke punten en valkuilen van je werkstijl?

Als je je hier inschrijft voor mijn nieuwsbrief krijg je maximaal 2x per maand tips en adviezen over slimmer werken. En een kadootje: mijn gratis Zelftest Werkstijlen, zodat je je eigen valkuilen en verbeterpunten leert kennen.

Schrijf je in voor de Zelftest!