Over New Broom

New Broom Over New Broom
Wie is Karen Visser?

Karen Visser

Karen Visser, werkplektrainer en professional organizer. Achtergrond en drive Lifehacker met een passie voor Het Nieuwe Werken en slimmer werken in het algemeen, voor alle professionals die met meer plezier productief willen zijn. Dat kunnen secretaresses zijn, onderwijsprofessionals, ondernemers, managers of ingenieurs: ik ondersteun iedereen die worstelt met de balans tussen werkdruk en werkplezier. New Broom betekent letterlijk ‘nieuwe bezem’. Het Engelse spreekwoord ‘a new broom sweeps clean’ sprak me aan: ik ben nieuw in organisaties en kan mensen helpen schoon schip te maken met hun oude werkgewoontes. Als ‘nieuwe bezem’ kijk ik op een frisse manier naar vaste routines en adviseer ik over verbeteringen. one size does not fit all

Mijn motto is ‘Er is geen beste manier, maar altijd ruimte voor verbetering’. En daarbij hanteer ik heel nadrukkelijk géén one-size-fits-all aanpak!

Voor Vakmedianet/Management Support ben ik een van de trainers die hun doelgroep (secretaresses) helpt om zich te ontwikkelen. Ik geef onder meer 'Moderne Managementondersteuning bij een Veranderende Overheid', 'Communiceren, maar dan anders', 'Omgaan met Verandering', 'Futureproof werken', 'Tien tips voor je toekomst', 'Slimme Werkgewoontes' en ook 'Optimaal organiseren', een workshop uit hun Future Proof-reeks. In maart 2017 heb ik de post-HBO opleiding Senior Professional Organizer van de School voor Organizing met succes afgerond. Met deze opleiding ben ik nog beter toegerust om mijn klanten in beweging te krijgen, richting een fijne en blijvende nieuwe manier van werken.

Bekijk mijn uitgebreide profiel op LinkedIn om meer te lezen over mijn achtergrond en wie me aanbeveelt.

Meer weten over ‘Karen privé’? Dat kan hier.

Netwerken en aansluiting New Broom is lid van de Nederlandse Beroepsvereniging van Professional Organizers (NBPO). De NBPO heeft als doel om kwaliteit, professionaliteit en veelzijdigheid van haar leden te bewerkstelligen. Je kunt hier lezen wat de meerwaarde is van het inschakelen van een NBPO-lid.crkbo_docent_rgb

Netwerken doe ik graag in Bites en Business, een zakelijk netwerk voor ondernemende vrouwen.

Ik ben CRKBO-geregistreerd docent, wat inhoudt dat ik ben ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs en voor onderwijsinstellingen BTW-vrij kan werken.

Schrijven en spreken over mijn vak Ik blog op regelmatige basis voor diverse websites. Voorbeelden zijn Ervaar Het Nieuwe Werken (inmiddels opgeheven), Alles over HRMarketing Online / Adformatie /Communicatie Online , de Kamer van Koophandel-community Hallo!. Verder schrijf ik columns en artikelen over slimmer werken voor Management Support Magazine.

Voor Office Rendement schreef ik het boek 'Handboek voor de Futureproof secretaresse: bent u in 2025 nog steeds secretaresse?' (september 2015) en 'Personal Branding: van muurbloempje naar sterk merk' (oktober 2016). Voor Vakmedianet/Management Support schreef ik een titel in hun reeks Secretaresse Assistent Wijzer: 'Productiever werken met meer energie'.

FinalDefV3In januari 2016 verscheen bij Uitgeverij Bookbase mijn boek Final.Def.Versie3: digitaal opruimen voor de creatieve industrie. Final.def.versie3 leert je hoe je als creatieveling makkelijk digitaal werkt én hoe je dat concreet in de praktijk brengt.

Van bestandsbeheer en online (samen)werken in de cloud, tot e-mailmanagement en slimme administratieve hacks voor ondernemers; dit boek is zowel in vorm als inhoud toegespitst op de creatieve industrie.

Ik ben ook te boeken via ZijSpreekt, hét sprekersbureau voor vrouwelijke deskundige sprekers op congressen en in de media, voor lezingen en presentaties over onder meer slimmer (samen-)werken, time management, Het Nieuwe Werken, omgaan met stress en Infobesitas. Ga daarvoor naar de site van ZijSpreekt, of neem eerst contact met mij op voor meer informatie.

Samenwerken in een team Om continuïteit te kunnen waarborgen en om capaciteit te kunnen leveren werk ik regelmatig samen met andere ervaren trainers.

Annemiek Tigchelaar Werkdrukverlager

Collega-trainer Annemiek Tigchelaar van Werkdrukverlager is zo'n samenwerkingspartner.

Annemiek richt zich net als ik op de zakelijke markt en leert, zoals ze zelf zegt ‘mensen efficiënt werken zonder werkdruk’.

Met haar boeken Stop de Stapels en ‘Grip Op Je E-mail = Grip Op Je Werk’ laat ze zien dat ze deze materie prima in de vingers heeft. Qua specialisatie heeft ze bijzondere aandacht voor chronische desorganisatie; iets dat in veel vormen voorkomt op de werkplek.

Barbara Aalpol 2015Barbara Aalpol van Balance Your Work is erkend trainer-NOBTRA. Ze heeft zich gespecialiseerd in bedrijfstrainingen timemanagement en communicatie.

Haar ICM-trainersopleiding gaf haar de kans haar trainersvaardigheden in te zetten voor wat ze het liefste doet: mensen leren werken vanuit structuur, rust en toewijding, met overzicht en met plezier. Zij schreef 'Om gestoord van te worden', over afleiding op de werkplek.

Projecten voor de doelgroep onderwijs, vooral op het snijvlak van onderwijs, ICT en slimmer werken onderneem ik graag samen met Dieter Möckelmann van Dieter.nl.

En wie de kleine lettertjes wil lezen, downloadt mijn algemene voorwaarden of leest ze op het scherm.

zijspreekt

Waarom New Broom?
Waarom zou je kiezen voor een training, workshop of 1-op-1 begeleiding van New Broom? Ik geef je er zes goede redenen voor!

1. Omdat je altijd (ook twee jaar na een training) nog bij me terecht kunt met vragen of issues over slimmer werken. Ik help je telefonisch of per mail, vrijblijvend, zonder meerkosten.

2. Omdat ik altijd ga voor de praktische, concrete adviezen en je niet bedelf onder theoretische modellen. Als je die toch wilt, kun je ook een boek lezen; ik ben er om je te helpen mijn kennis te vertalen naar jouw persoonlijke praktijk.

3. Omdat ik geen ‘one size fits all’-aanpak heb, maar ieders werkstijl respecteer en daarmee aan de slag ga. Wil jij per se een papieren to do-blok aanhouden en ben je geen fan van de digitale takenlijst? Prima, maar ik leer je het zo effectief mogelijk in te zetten.

4. Omdat ik een brede kennis heb, in diverse branches werkzaam ben en weet hoe ik me snel kan inwerken in jouw materie. Ik werk voor deurwaarders, communicatieadviseurs, schoonmaakbedrijven, gemeentes, ZZP-ers in de creatieve sector… Allerlei klanten, die met elkaar gemeen hebben dat ze met meer plezier productief willen zijn.

5. Omdat ik pas tevreden ben als ik zie dat jij vooruit komt in je werk, lekkerder in je vel zit en meer uit je handen krijgt. Daarvoor zet ik me 200% in.

6. Omdat mijn klanten ook tevreden zijn over mij. Dat kun je lezen onderaan mijn pagina Referenties en op mijn LinkedIn-profiel, bij de aanbevelingen.

Nog niet overtuigd?

Meld je aan voor een gratis Valkuilcheck, kijk nog eens goed naar mijn Aanbod, of neem contact met me op om je laatste vraag te stellen.

Werk ze!

Klanten

New Broom heeft onder andere mogen werken voor:

kpn ISS Bloemendaal_logo
Akzo WVH bgraven fvs_Unilever-300x218
logo ipse logo_new_Actemium secsol Logo-VoorleesExpress--300x229
stichting-adoptievoorzieningen capelleaandenijssel_logo de_wolven Alewijnse-684x479
dynbureo de_woonmensen TOT-logo img
Euroconstruct 13 Van beest oogzorgnetwerk
logo_jelle 20 19 17
15  16 18 10
14 12 11 9
7 6 8 4
3 2 5 1
 platformZ cjb  logo_kws_staand_blauw2 ggd-twente-2
gradusgroep-3 ro_im_ilt_logo_homepage_nl_tcm334-310078 q-onderwijs osce-2
super-flora Print

2Monkeys - Actemium - Aegon - Akzo Nobel - Alewijnse - Van Beest, Knol & Vermeulen - Bon Vivre - Buro Vink - CBS Het Kompas - CJB (Contact Jonge Bedrijven) - De Hofstee - De Oostwijzer - De 4 Heemskinderen - Dieter.nl - Dynamisch Bureau - Eekhoutcentrum - Elde College - Erasmuscollege - Euroconstruct - Gemeente Bloemendaal - Gemeente Bodegraven-Reeuwijk - Gemeente Capelle aan den IJssel - Gemeente Doetinchem - Gemeente UtrechtGGD Twente - GradusGroep - HagaZiekenhuis - Halmans Loopbaanadvies - Inspectie Leefomgeving en Transport, Ministerie van Infrastructuur en MilieuIpse de Bruggen - ISS Cleaning Services - Jelle - Karla de Witte Studio voor Visuele Communicatie - KNAW (Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen) - KPN - KWS InfraNBFS (Nederlandse Belangenvereniging van Freelance Secretaresses) - NPO - NVD (Nederlandse Vereniging van Directiesecretaressen) - Octant - Office Rendement - OOADA (Openbaar Onderwijs Aan de Amstel) - Het Oogzorgnetwerk -  OSCE (Organization for Security and Co-Operation in Europe) - Platform Z - Q-OnderwijsSBO Het Kompas - Scoop HRM Services - SDU Uitgevers - Secretary Solutions - Sizo - SKPOEL - SSBA - Stichting Adoptievoorzieningen - Stichting Ondernemend Ypenburg - St. Jozefschool - SuperFloraTOT Public Relations - Twentse Kracht - Unilever - Vakmedianet - Van Caetenburgh - VoorleesExpress - VrouwenWoensdag  - Waterschap Zuiderzeeland - Winkelman Van Hessen - De Wolven - De Woonmensen

Ook interesse? Kijk bij Mijn Aanbod om meer te lezen over mijn workshops en trainingen.

Ervaringen van deelnemers en opdrachtgevers

"Je bent een professional die het doel voor ogen houdt van de opdracht en door een afwisseling van theorie en praktijk de deelnemers inzicht geeft in waar ruimte zit voor individuele ontwikkeling. Een sterk punt vond ik de individuele gesprekken, die maken dat je zelf aan de slag kunt. Je kunt goed luisteren haalt de essentie er uit en legt dit goed vast in een verslag. Compliment over de wijze hoe je dit aanpakt." - Een opdrachtgever/deelnemer aan een traject Met Meer Plezier Productief bij de Gemeente Utrecht

"De sessies zijn boven mijn verwachtingen verlopen en had nooit verwacht dat dingen heel simpel zouden zijn om 'in control te zijn'. Het positieve is dat ik zelf met vele oplossingen kwam door middel van sparren over de verschillende uitdagingen. Je neemt de tijd om erover na te denken met iemand die kritische vragen stelt. Vandaar mijn rapportcijfer 10; er is veel meer uitgekomen dan ik van te voren had verwacht." - Een deelnemer bij KWS Infra aan een traject New Broom Grip Op Je Werk

"Wat ik heel goed vond in onze training was de herkenbaarheid. Karen zoekt duidelijk veel naar interactie en denkt oplossingsgericht. Die aanpak nodigt uit om zaken aan te gaan pakken en te verbeteren." – Een opdrachtgever/deelnemer van de training Met Meer Plezier Productief

“Ik geef een 9! De uitleg bij de training was duidelijk en de voorbeelden heel concreet. Het aansluitende werkplekbezoek heel verhelderend. Een sterk punt vond ik de laagdrempeligheid van Karen. Een prettige training, gelijk concreet toepasbaar en je hebt meteen zin om aan de slag te gaan.” – Een opdrachtgever/deelnemer van de training Met Meer Plezier Productief

"Karen neemt veel tijd voor individuele en bedrijfsmatige knelpunten. De training was echt maatwerk!" - Een opdrachtgever/deelnemer van de training Met Meer Plezier Productief

"Karen heeft mij geholpen door orde te scheppen in mijn mailbox-chaos. Doordat elke mail dezelfde (of geen) prioriteit kreeg, was ik het overzicht kwijt. Nu hebben we structuur aangebracht en kan ik in één overzicht zien welke acties bij mij liggen of bij de klant, wat ter info is of welke mail bij een belangrijk project hoort. Dit zorgt voor rust in mijn hoofd. Karen luistert goed en bepaalt wat het plan van aanpak wordt aan de hand van de persoon die ze voor zich heeft. Deze persoonlijke benadering draagt bij aan een prettige samenwerking." - Een deelnemer aan een traject New Broom Grip Op Je Werk

"Als ondernemer leer ik mijn klanten verkopen vanuit hun hart en dat doe ik met veel passie want voor mij is verkopen= mensen helpen. Het probleem is dat ik hooggevoelig ben en dus moeite heb met focus houden en mijn grenzen aangeven. Ik wil dus liefst iedereen helpen :-) en dan gebeurt het dat mijn eigen planning in het honderd loopt. Karen had snel begrepen waar het probleem zat en legde haar vinger op de wonde.

Ze gaf me concrete tips om mijn concentratie te verhogen en vooral om een realistische to do-lijst te maken - want dat waren mega projecten in plaats van taken - zodat ik nu meer rust heb en meer controle over mijn tijd. Halleluja. Structuur en planning zal nooit mijn sterkste punt worden maar ik ben aan het leren! Thanks Karen, je bent een echte professional!" - Een deelnemer aan een traject New Broom Grip Op Je Werk "De deelnemers aan de training van Karen waren zonder uitzondering enthousiast. Zó enthousiast dat andere mensen spontaan gingen vragen of ze deze training ook mochten gaan volgen. Karen kent ons bureau van binnenuit en kan goed inspelen op specifieke aandachtspunten voor adviseurs. Ook signaleert ze overall knelpunten en koppelt die terug." - Een opdrachtgever bij Winkelman en Van Hessen

“Ik heb Karen ingezet voor diverse workshops en trainingen binnen de gemeente Bloemendaal. Daarbij heeft ze collega’s geinspireerd tot slimmer werken en de ogen geopend voor de mogelijkheden. Dit alles doet ze op een enthousiaste, inspirerende wijze. Karen werkt hierbij zorgvuldig, luistert naar mij als klant en vertaalt dit alles in een goede aanpak en uitvoering!”  - Een opdrachtgever bij Gemeente Bloemendaal

“Wat fijn om een opgeruimd bureau en overzicht te hebben! Verbazing alom bij mijn collega’s over de ‘keurige’ uitstraling van mijn werkplek.”  - Een deelnemer aan het traject New Broom Grip Op Je Werk

“Sterk punt vond ik dat iedereen anders werkt en dat iedereen een eigen methode heeft. Karen probeert je niet één bepaalde werkstijl te leren. Maar de kracht zit erin dat ze verschillende opties neerlegt en zo je laat kiezen wat het handigst voor jou is. Ik had niet verwacht dat het werkplekbezoek zo effectief zou zijn. Veel geleerd en ook hier zorgt het ook voor meer rust in mijn hoofd.” - Een deelnemer van de Training Effectiever en Efficiënter Werken bij Winkelman Van Hessen

“Niets is zo lekker om na een opruimsessie een bak vol oud papier te hebben en een leeg kantoor (nou ja, zo op het oog dan!). Van 2 uur je computer opruimen krijg ik alleen maar hoofdpijn en het effect is veel minder zichtbaar! Dank je Karen! En daarbij is het gewoon prettig dat je kunt zien wat er nog gedaan moet worden (ook als je computer uit staat).” - Een deelnemer aan het traject New Broom Grip Op Je Werk

“Ik vond het een erg leuke en leerzame training. Mijn bureaublad is zo goed als leeg en ook mijn mail begint stukje bij beetje meer georganiseerder te worden. Verder ben ik consequenter mijn oude systeem gaan hanteren met duidelijke aantekeningen en insteekmapjes. Ook het direct stellen van een diagnose en acties afronden gaat mij beter af. Nogmaals dank voor de prettige training!”  - Een deelnemer van de Training Effectiever en Efficiënter Werken bij Jelle

“De training is informatief en op een originele manier gepresenteerd. Ik vond hem inhoudelijk interessant; Karen heeft ook een goede interactie met de deelnemers.”  Een deelnemer van de Training Effectiever en Efficiënter Werken bij Jelle

‘Ik vond de workshop nuttig, inzichtgevend en gezellig. Het is goed om eens te reflecteren op je eigen werkwijze.’ – Een deelnemer aan de VrouwenWoensdag-workshop Werk en Privé: Alle Ballen in de Lucht

‘Ik vond de workshop heel erg nuttig, gericht op de praktijk met voldoende ruimte voor interactie. Het cursusmateriaal is duidelijk, er is flexibiliteit in het programma en de cursusleidster is enthousiast.’ –  Een deelnemer van KPN

‘Uitstekende basistraining, prettig gegeven, prettig praktisch en realistisch.’– Een deelnemer van de KNAW

‘De workshop was leuk, boeiend en praktisch toepasbaar. Theorie gekoppeld aan praktijkvoorbeelden en meteen toepasbaar. Ik geef een 10!’ – Een deelnemer aan VrouwenWoensdag-workshop Slimmer Werken voor Professionals

‘De workshop gaf een positieve indruk. Sterk punt vond ik de aansluiting bij de realiteit: de vertaalslag naar het eigen werk is snel gemaakt en wat je leert is goed toepasbaar.’ - Een deelnemer van Akzo Nobel ‘Ik vond de workshop heel goed. Zeer goed opgebouwd en duidelijk.’ – Een deelnemer aan VrouwenWoensdag-workshop Slimmer Werken voor Professionals ‘Karen gaat verder op een bestaande werkwijze en probeert niet haar eigen methode op te leggen. Ze denkt mee in mogelijkheden en zorgt er voor dat je praktische oplossingen direct kunt toepassen.’- Een deelnemer van ISS Cleaning Services

‘Zeer positief. Nuttig en heel goed afgestemd op de wensen van individuele medewerkers.’- Een deelnemer van de KNAW

‘Een sterk punt vond ik dat je door de training ‘automatische processen’ toch nog eens evalueert en zonodig aanpast.’ – Een deelnemer van Van Beest, Knol & Vermeulen

Wil je ook je valkuilen in je werk scherp in beeld hebben?

Download mijn Zelftest Werkstijlen en krijg als bonus maximaal 2x per maand een aantal extra tips
en adviezen over slimmer werken.

Schrijf je in voor de Zelftest!